Watervilla Mijdrecht

In nauw overleg met de opdrachtgevers en bouwer is in binnen een kort tijdsbestek een duurzame woonboot gerealiseerd, de Park-Ark woonboot. Dankzij deze intensieve samenwerking bleek het mogelijk te zijn binnen de strakke budgettaire kaders een bijzondere duurzame boot te realiseren.

De duurzame gevel, HSB wanden bekleed met geplatoniseerd hout en koper, is volledig onderhoudsvrij. Het groendak speelt een belangrijke rol in de hoge isolatiewaarde van de boot en in het gescheiden waterafvoersysteem. De ark is volledig geprefabriceerd op de werf in Markenesse en via het water versleept naar de ligplaats.

Doordat de boot is gebouwd in een overdekte loods bedroeg de bouwtijd slechts 2 maanden.

Wat was de wens van de opdrachtgever?

Het verhaal van opdrachtgever Hieke: ‘Richèl begreep onze wensen goed: een praktische indeling, goed uitzicht en het gebruik van natuurlijke materialen. Tijdens de ontwerpfase bedacht hij vele creatieve ideeën en oplossingen voor het gevelmateriaal, de plaatsing van ramen en het betrekken van “buiten” bij “binnen”.

Ook tijdens de bouw was de architect erg betrokken en onderhield nauw contact met de betrokken partijen. Dagelijks genieten wij van onze nieuwe woonark: De zon schijnt nu heerlijk binnen door de ramen en het daklicht in de entree. Aan de ene kant heb ik uitzicht op het water en het monumentale bruggetje, aan de andere kant kijk ik uit op siergrassen voor het raam. Wat een fijn huis!

Wat was het uitgangspunt/casco?

De Orka is als uitgangspunt genomen (238.000). Voor de opties heeft de opdrachtgever gekozen voor de lange versie (20x6m; +16.300) en 1 slaapkamer minder (-2.200).

De reden van een slaapkamer minder is omdat ze een grotere master bedroom willen hebben, een kleinere (bij)slaapkamer en een grotere badkamer met een losse toiletruimte. Voor de woonverdieping wilde ze een wand plaatsen om zonlicht tegen te gaan bij de eetkamertafel en aan die wand kan dan als optie een televisie of schilderij gehangen worden.

Voor het buitenterras wilde ze een glazen omheining erom hebben met een loungehoek en een open haard tafel in het midden.

Welke materialen zijn gebruikt?

Hout, kunststof, parketvloer, badkamer tegels, zonnepanelen, infraroodverwarming.

Wat was het uitgangspunt/casco?

We wilden een strakke inrichting met veel licht en uitzicht naar buiten, duurzame materialen en bouw, basiskleuren, genoeg ruimte om te wonen, maar ook om te werken.

Hun wensen zijn ruimschoots uitgekomen!

De fraaie waterwoning is een energiezuinige woonark zonder gasaansluiting met optimale isolatiewaarden. De woonark wordt elektrisch verwarmd door een warmtepomp. Door de toevoeging van maar liefst 30 zonnepanelen is de drijvende woning energieneutraal te noemen.

De woonark is afgewerkt met onderhoudsarme Eternit Tectiva gevelplaten en heeft kunststof kozijnen met een verdiept profiel. Verder o.a. 2 badkamers, een inpandig terras met omloop aan de waterzijde, een stalen trap met houten treden en glazen balustrade.

Specificaties van de villa:

Afmetingen:

Verhaal van de klant (review/interview):

Zelfvoorzienend

Naast het emotionele van het mooie wonen, ook nog even het praktische: deze watervilla is compleet zelfvoorzienend. Dat wil zeggen dat er meer dan voldoende zonnepanelen op het dak liggen voor al het stroom dat je nodig hebt. En een warmtepomp voor al je warm water. En die gebruikt de stroom die je zelf opwekt met je zonnepanelen! Helemaal van deze tijd en dus: geen gas meer.

 

Het is zo heerlijk om in complete rust te wonen en alle ruimte om je heen te hebben, terwijl je echt op een steenworp afstand van Groningen zit. Je pakt gewoon je fietsje of je gaat met de bus die voor de deur stopt. Maar is er echt een reden om Meerstad uit te gaan? Niet echt, want je hebt alles bij de hand. De buurtsuper is in aanbouw, samen met een paar hele gezellige horeca plekken langs het water.

Tegenvallers > en de oplossing:

We kwamen er al snel achter dat we op de plek van bouwen een best wel veel drek in de grond hadden dus toen hadden we snel een organisatie ingeschakeld die de drek van de grond hadden afgeschraapt zodat wij zo snel mogelijk de bouw van de watervilla weer konden herpakken.

Oplevering:

De oplevering verliep positief!

Foto's

In drie eenvoudige stappen naar een realisatie:

De eerste stap kan vandaag nog, zodat je niet eindeloos verder hoeft te zoeken:

01

Bel of mail ons voor een afspraak

02

We maken voor jou een bouwplan

03

Akkoord = Plan omzetten in een project